dinsdag 27 december 2011

nieuwsbrief 21, mei 2011

mei 2011
Daan heeft nu volledig sondevoeding, heeft geen behoefte aan eten daarnaast, hij lijkt er ook echt geen trek in te hebben ook, het is wel goed zo en rustig voor hem, hij hoeft geen moeite meer te doen om te slikken en bij te komen na een zoveelste hoestbui.
Daan is erg vermoeid en ligt de hele dag op de bank, met kleine stapjes gaat hij achteruit, heeft weer meer hoofdpijn gehad afgelopen dagen en is dan nog beperkter in zijn doen en laten, de dexa is nu weer wat verhoogt maar heel veel effect heeft het (nog)niet opgeleverd.
Sinds vorige week kan Daan zijn plas ook niet meer onder controle houden en loopt het er zo uit, Daan draagt weer een luier, ontlasting komt nog wel op de wc.
Het slijm in zijn keel en mond is een heel groot probleem aan het worden, het is (voor hem)zo vermoeiend om het uit te zuigen met het uitzuigapparaat, zijn keel en neusslijmvlies is geirriteerd, rood en bloederig. Een andere oplossing om hem te verlossen van het slijm is er niet, we moeten ingrijpen soms anders zou hij erin stikken. We proberen zijn mondconditie goed te houden met koude natten doeken, verzorgende emulsies, veel purol smeren. Ook doordat Daan niets meer in zijn mond neemt veranderd de mondconditie, velletjes aan zijn lippen, witte aanslag op zijn tong ed.
Daan luistert naar luisterverhalen, we hebben er voorlopig zat!! Elke morgen is er nu verpleging in huis, Daan accepteerd het en laat alles over zich heen komen. De meiden zijn om hem heen door de vakantie en er komt nog wel eens een buurtkindje binnen lopen, gezellig voor hem.Elke dag hopen we even te wandelen, soms gaat het niet vanwege de hoofdpijn.
Daan is wel wat meer in zichzelf gekeerd en zijn gezichtsuitrukking is wat "mat", we kunnen ook soms niet zien aan de manier van zijn oogbewegingen of hij nu nee of ja bedoelt, soms lijkt het of hij ons niet hoort. Op zulke momenten zit hij dan waarschijnlijk niet lekker in zijn vel. Na het slapen s'middags is er dan wel soms weer een glimlach, we zijn blij nog zo contact met hem te kunnen hebben.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten