dinsdag 26 februari 2013

Wat een gelijkenis!

 Cas, bijna 4 maanden jong!
Daan, 4 maanden (2005)
 
febr. 2013.
Nu Cas ouder wordt zien we steeds meer gelijkenis met zijn mooie broer Daan, niet omdat we dat zo graag willen zien, het is gewoon zo, veel mensen zien het.
 Natuurlijk is Cas heel anders, het is Daan niet, dat is ook niet onze wens maar heel bijzonder is het wel!
Het geeft een dubbel gevoel, een steek in je hart als je weer eens zo'n foto vindt van Daan en daar nu Cas zo in ziet, een steek van pijn en gemis om het verlies van Daan en vreugde tegelijk om wat je bij Cas ziet, hij lacht ook hetzelfde, zo bijzonder. Wat zal Daan ontzettend trots zijn op zijn kleine broertje, hij zal hem vast en zeker vaak knuffelen, want Daan was een enorme knuffelkont, Cas ook, heerlijk vindt hij het wanneer je een kus in zijn nekje geeft, zijn mond gaat helemaal wijd open van plezier en hij geeft je de mooiste lachjes!
Gisteren werd Anne 5 jaar, ook weer zo'n dag dat je Daan zo mist, het was zo gezellig met elkaar, zo gemoedelijk, we hebben het in 3 dagen gevierd. Mensen uit ons straatje waren er ook weer allemaal, we pakken de draad weer op, het is even heel moeilijk geweest om er voor elkaar te zijn maar nu je zo weer bij elkaar op verjaardag kan komen en het gezellig hebt met elkaar heb ik de moed er weer in dat het goed kan komen.
Anne heeft nu de leeftijd bereikt waar Daan's leven eindigde, moeilijk en een gek idee, in mijn beleving was Daan toch ouder, hij werd maar 5 jaar en 9 maanden.
We hebben vertrouwen en gaan door, er zijn genoeg dagen dat we genieten van elkaar en heel even de last die je meedraagt even niet leek te voelen.